Illegon Strazza-Brinkman

Biografie

Illegon Strazza - Brinkman is geboren in Amsterdam. De familie vertrok in 1938 naar Laren, waar haar vader een boekhandel had. Er waren vijf kinderen die naar de Montesorischool gingen. Ze woonden niet al te groot, maar hadden gedurende de oorlog altijd onderduikers in huis. Na een inval van de Duitsers in de boekwinkel moest haar vader onderduiken tot het einde van de oorlog.
Later is Illegon zang gaan studeren in Amsterdam. Zij woont nu samen met haar man in Italië. Een deel van dit verhaal is in 2009 in het Italiaans verschenen onder de titel: Il mio nome era bambina


Huis in Laren 

Het bezoek in het dorp Laren, waar zij in de oorlogsjaren haar jeugd heeft doorgebracht, maakt veel emoties los bij de schrijfster. Door een vreemd toeval wordt ze geconfronteerd met deels pijnlijke herinneringen. Heden en verleden glijden over elkaar heen. In het tweede deel horen we de stem van een klein meisje gedurende de oorlogsjaren. De Duitsers, joodse mensen verborgen bij haar thuis, muziek, zang, honger, angst en verraad maken deel uit van haar herinneringen.Het personage van Floor kruipt als een mysterieuze, rode draad door het verhaal. Er rijzen vragen over het verleden. Wat gebeurde er?


ISBN/EAN:   978-90-809872-0-3
€ 14,95terug naar homepage