╤╘Uitgeverij Tilia Levis
Postbus 19
5258 ZG Berlicum
uitgeverij@uitgeverijtilialevis.nl

Andrej te Boekhorst

 

 

Biografie

 

Andrej te Boekhorst (1948) studeerde in 1968 en �69 Nederlands aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Mede door het destijds heersende lerarentekort was hij na twee jaar al als docent Nederlands verbonden aan de Pedagogische Academie te Alkmaar. In 1973 behaalde hij zijn bevoegdheid eerste graad aan de Vrije Leergangen te Amsterdam en ging hij lesgeven aan de RSG Noord-Kennemerland. Sinds 2008 is hij werkzaam op het Murmellius Gymnasium te Alkmaar.

 

Larrios

 

Zijn uitgave van Larrios, het vierde verhaal uit de bundel Schuim en as (1930) van J. Slauerhoff voorziet hij van aantekeningen en een nawoord. Hierin geeft hij eerst een overzicht van wat er eerder verscheen aan interpretaties van Larrios; aansluitend probeert hij te verklaren waarom dit aangrijpende verhaal gerekend mag worden tot het allermooiste wat over het thema 'liefde en erotiek' is geschreven.

Een kleine bloemlezing van gedichten die in het nawoord genoemd of gedeeltelijk geciteerd zijn, vormt de afsluiting van deze uitgave.

 

ISBN 9789071633089
� 12,95

terug naar homepage